Sinappinen parsa-peruna-salaatti
1 kg uusia perunoita
nippu vihreää parsaa
pari kourallista babypinaattia
tai salaattirucolaa
4 keitettyä kananmunaa
parmesaania lastuina
Sinappiöljy:
2 rkl (karkeaa) Dijon-sinappia
1⁄2 tl Miss Klose Deli Spice
1 dl oliiviöljyä
Keitä perunat ja parsat reilusti suolatussa vedessä. Parsassa noin 3 minuuttia riittää tavallisesti.
Paloittele jäähdytetyt perunat ja parsat. Vispaa sinappi, Deli Spice ja oliiviöljy sekaisin ja kääntele perunoiden ja parsan joukkoon. Lisää revittypinaatti tai rucola. Murusta lopuksi päälle kovaksi keitetty muna sekä parmesaani ohuina lastuina.
Jamaikalainen Jerk-kanaburger
- 4 kpl Naapurin maalaiskananpojan luutonta reisipaistia (voit käyttää myös rintafilettä kevyesti nuijittuna)
- 1 sitruunan mehu puristetuna
- 2-3 rkl öljyä
- 2-3 rkl Miss Klose Jerk Rubia
- 4 burgerisämpylää
- 2 tomaattia
- raparpekonihilloa by KAKS KOKKII
- hieman Dijon-sinappia
Sekoita sitruunamehu ja öljy ja anna broilerin palojen maustua siinä 10 minuuttia. Hiero kuivamaustesekoi-
tus pintaan. Grillaa reilulla lämmöllä kypsäksi noin 5 minuuttia per puoli.
Paahda lopuksi sämpylät. Sipaise sämpylän alemmalle puolikkaalle sinappia. Lisää tomaattisiivut. Nosta päälle grillattu jerk-kana ja lusikoi sen päälle reilusti raparpekonihilloa ja nosta sämpylä kanneksi. Nauti käsin ja nuole lopuksi sormet.
Raparpekonihillo by Kaks Kokkii
1 l raparperinpaloja
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä siemenet poistettuna
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 rkl vettä
5 dl hillosokeria
2 pkt pekonia
Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Laita kattilaan raparperit, vesi, chili ja sipulit sekä inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä n. 15 min.
Laita pekonin siivut kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Anna pekonien paistua rapeaksi. Valuta paperin päällä. Hienonna veitsellä ja lisää hillon joukkoon. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.
Grillattua persikkaa ja minttujogurttia
1 appelsiinin mehu ja kuori
tai 1 dl täysappelsiinimehua
1 1⁄2 dl juoksevaa hunajaa
3 dl kreikkalaista jogurttia
reilusti tuoretta minttua
1⁄2 dl mantelilastuja
suolaa
4 persikkaa (tai nektariinia)
Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Laita appelsiinimehu ja -kuori sekä puolet hunajasta kattilaan ja kiehauta siirapiksi. Sekoita jogurtti, loput hunajat ja hienonnettu minttu. Paahda mantelit kuivalla pannulla. Suolaa kevyesti.
Puolita persikat ja poista kivi. Grillaa hedelmiä pari minuuttia per puoli keskikuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Nosta hedelmät annoskulhoihin, valuta päälle tekemäsi siirappi. Lusikoi päälle jogurttisekoitus. Koristele paahdetulla mantelilla.
HUOM! Voit lisätä eksotiikkaa jälkiruokaan sirotelemalla varovasti Jerk rubia jogurtin päälle juuri ennen tarjoilua.
Flank steak
- 600-800 g pala naudan flank steakiä
- tilkka öljyä
- Miss Klose Beef Rub -maustesekoitusta
Levitä tilkka öljyä lihan pintaan molemmin puolin. Hiero sen verran Beef Rubia lihan pintaan kuin siihen helposti tarttuu, noin 2-3 rkl. Grillaa liha erittäin kuumalla noin 3 minuuttia per puoli ja kääri folioon vetäytymään vartiksi. Leikkaa liha tarjolle poikkisyin ohuiksi siivuiksi ja nauti esimerkiksi vehnä- tai maisitortillojen välissä haluamiesi lisukkeiden ja savuisen melonisalaatin kanssa.